kezdőlap | kristályok | eszközök | kezelések | csakrák | kapcsolatKRISTÁLY ESZKÖZÖK:

 

1./ kristálypálca

 

2./ kristály erőrúd

 

3./ kristály trident

 

4./ kristály kereszt

 

5./ kristály pente

 

6./ kristály skorpió

 

7./ boszi pálca

 

8./ csakra kristályok

 


Képek:

  
 

  
 

 


 

Csakra kristályok és kövek.

 

 

 

 

 

 

 


A hét darab fő csakra, és a hozzájuk tartozó kristályok és kövek.

 

1./ Gyökér csakra: biztosítja a biológiai túlélést, kapcsolódik a táplálkozáshoz, az önfenntartáshoz, tetterőhöz és a nemzéshez.

A gerinc vonalában, annak alsó végén helyezkedik el, összekapcsol bennünket a föld energia rendszerével.

Ha, nem jól működik, betegséget okoz: alvászavar, kisebbrendűségi érzés, félelmek, depresszió, majd: gerincpanaszok, izomgörcs, hideg végtagok, székrekedés, vizelési problémák, aranyér, bélgyulladás, stb.

Kristályai: füstkvarc, turmalin, hematit, vörös jáspis, achát és obszidián.

Színe a vörös (fekete).

 

2./ Lép csakra (szakrális, vagy szex csakra): ide tartoznak az örömszerzés, szex, érzékek, szenvedély, evés, játékos tevékenységek. A belső nemi szervek vonalában található.

Betegségei: ingerültség, rosszkedvűség, problémás kapcsolatok, rossz elvárások, pang az életünk, ez miatt: hízás, kopaszodás, puffadás, herebetegségek, impotencia, méh problémák, menstruációs zavarok, orgazmus problémák.

Kristályai: karneol, heliotrop, gránát.

Színe narancs.

 

3./ Köldök (napfonat) csakra: hatalom, önzés, becsvágy, hódítás, erőszakosság, agresszió, önfegyelem, és öntudatosság helye. A köldök felett két újnyival található.

Betegségei: hisztéria, haragosság, kisebbségi komplexus, visszahúzódás, ez miatt: emésztési problémák, elhízás, cukorbetegség, epe panaszok, gyomorfekély, gyomorégés, májbetegségek.

Kristályai: citrin, arany kalcit, tigrisszem, pirit.

Színe a sárga.

 

4./ A szív csakra: szeretet, önzetlenség, együttérzés, jószívűség, harmonikus kapcsolat, bűntudat, irigység, úrhatnámság, stb. A mellkas közepén, a szegycsontnál található.

Betegségei: érzelmileg zárkózott, bűntudatos, merev, megközelíthetetlen, magába forduló, fél a csalódástól, ez miatt: szív és vérkeringési betegségek, autóimmun betegség, immungyengeség, allergia, stb.

Kristályai: rózsakvarc, mangánkova, heliotrop, rodokrozit, aventurin, rózsaszín kalcit.

Színe a zöld és a rózsaszín

 

5./ Torok csakra: kifejezőkészség, kommunikáció, önfegyelem, légzés, stb. Az ádámcsutka területén található.

Betegségei: gombóc a torokban, félelem a megszólalástól, őszinte beszéd képesség hiánya, felesleges fecsegés, fontos érzelmek elnyomása, ez miatt: rendszeres köhögési inger, asztma, nátha, megfázások, rekedtség, fülgyulladások, nagyothallás, beszédzavar, stb.

Kristályai: Lápisz lazuli, akvarin, türkiz, angelit (angyalkő), szodalit.

Színe: kék.

 

6./ Homlok csakra: a korona csakrával egy magasabb ént képvisel, mentális tudományok, spirituális képességek, intuíció, megérzés, harmadik szem, öröm, boldogság, lelki béke, harmónia, vállalni az életünkért a felelősséget, vagy ezek ellentéte. Helye: a két szem között található, kb. 4 cm-rel feljebb és középen.

Betegségei: lelki zavarok, passzivitás, boldogtalanság, bizonytalanság, ez miatt: rövidlátás, távollátás, homályos látás, kötőhártya gyulladások, kancsalság, fejfájások, nagyothallás, stb.

Kristályai: ametiszt, lápisz lazuli, azurit, charoit, kianit.

Színe: ibolyakék.

 

7./ Korona csakra: kapcsolódik az isteni énünkhöz, a kozmikus tudathoz, szellemi vezetőnkhöz, szellemi világhoz. A fejtetőn helyezkedik el, felfelé nyitott.

A gyökér csakra, a földhöz kapcsol bennünket, a korona csakra az éghez, szellemvilághoz. Idősebb korban ez fejlettebb, nagyobb a késztetésünk is, a spirituális világ, vagy a hitvilág felé.

Betegségek: lelki, pszichés eredetű, személyiségzavar, ez miatt: depresszió, epilepszia, Alzheimer kór, Parkinson kór.

Kristályai: tiszta hegyikristály, tibeti hegyikristály, herkimer hegyikristály, gyémánt.

Színe, ibolyakék, fehér, arany, belül sárga.

 


A kristályok természetes rezgései nagyon jó hatással vannak az emberi testre (állatra, növényre is). Legtöbb esetben, rendbe hozza, kiegyenlíti, kijavítja, a csakrák hibás működését. Arra kell vigyázni, hogy tudatlanságunk miatt ezekkel ne ártsunk, hanem segítsünk magunkon.

 

Betegségnél, ki kell keresnünk, a megfelelő kristályt, vagy követ és a teljes kristály kezelés mellett, ezeknek a hatását kell erősíteni. Ez segíti jobban a gyógyulást.

Ne felejtsük el, az orvos gyógyít, mi csak segítjük a gyógyulást, jobb esetben megelőzzük azt.

Betegség esetén az orvosi vizsgálatot és kezelést tilos kihagyni! Isten azért teremtette az orvost, hogy az emberiség javát szolgálja.

A gyermekek energia rendszere érzékenyebb, mint a felnőtteké, csak gyenge kristály eszközökkel végezzünk kezelést rajtuk.

 

Kristály kezeléseknél, 12 darabos csakra kristály és kő, készletet ajánlok:

A csakra kristály készlet, olyan kristályokat, illetve köveket tartalmaz, amely valamelyik fő csakrához, illetve mellék csakrához van rendelve.

Méretük nagyjából legyen egyforma, alakjuk lényegtelen, de célszerű laposat használni, hogy ne guruljanak le a testről, kezelésközben. Kezeléskor a csakrákhoz kell helyezni őket.

Használatukkal kialakul a test és a lélek egysége, nyugodtabb és egészségesebb leszel. A lelki blokkjaid betegséget okoznak, ezzel feloldhatod a blokkjaidat.  Próbáld ki, nem fogod megbánni.


Hét fő csakra és öt mellék csakra kristály kell a készletbe.

A talpcsakrához és a térdcsakrához jók a fekete színűek, vagy a gyökér csakrához rendeltek közül.

A kiegészítő szívcsakránál, az eredeti szívcsakrához rendeltek közöl jó valamelyik.

A két kézben bármelyik középső, csakrákhoz rendelt kristály jó.

Nagyságuk, már öt grammostól kezdődően megfelelő, de ideális súly 10-20 gramm körül van.

A lakásban össze kell szedni a meglévő darabokat és csak a hiányzókat kell megvenni egy ezoterikus vagy kristály boltban.


A kristályok és a hozzájuk rendelt csakrák:

1./ hegyikristály marokkő; korona csakra,

2./ ametiszt marokkő; homlok csakra,

3./ szodalit marokkő; torok csakra,

4./ rózsakvarc marokkő; szív csakra fölött 8 cm-re. (a szív csakra kiegészítő energia pontja, fontos),

5./ aventurin marokkő; szív csakra,

6./ tigrisszem marokkő; köldök csakra,

7./ jáde marokkő; jobb tenyér csakra, (kézbe fogva, vagy mellé téve),

8./ citrin marokkő; bal tenyér csakra, (kézbe fogva, vagy mellé téve),

9./ karneol marokkő; hasi csakra,

10./ vörös jáspis marokkő; gyökér csakra,

11./ turmalin marokkő; térd csakra,

12./ hematit marokkő; talp csakra.

Hasonló összetétellel is összeállíthatunk készletet.

 

Csakra kristályok tisztítása


Fizikai tisztítás:

A csakra kristályokat és köveket időnként tisztítani kell a rákerült fizikai szennyeződésektől és káros, vagy ellenőrizetlen rezgésektől.

Fizikai tisztítása legegyszerűbben langyos (esetleg mosószeres) vízzel történik, ahol használhatunk bő vizet, vagy nagyon kevés vizet, vagy nedves ruhát. Ha nagyon makacs szennyeződés került rá, akkor használhatunk tiszta szeszt, vagy hasonlót.

Lényeges, hogy a végén tiszta vízzel jól öblítsük le, és tiszta ruhával töröljük szárazra. A tiszta felület nem foltos, ragyog rajta a fény.

A fizikai tisztításra nagyon ritkán kerül sor, ha a kristályt megbecsüljük, vigyázunk rá.

Fertőző betegnél, a kezelés után fertőtleníteni kell.

 

Mentális tisztítás:

Tisztíthatjuk a kristályt magasabb rezgésű energiákkal. Egyik ilyen a reiki energia, (univerzumból lehívható pozitív energia), de aki kapott valamilyen beavatást használja annak a lehívható energiáját.

Például, ha reikivel tisztítjuk, tartsuk a jobb kezünket (vagy mindkét kezünket) föléje és fennhangon kérjük, hogy reiki energiával megtisztíthassuk a káros rezgésektől.
Egy ideig érezzük az energia áramlását (langyos hőérzet) majd ez abbamarad, ekkor készen vagyunk.

Az agykontroll segítségével is lehet tisztítani, kérni kell az égiek segítségét és vizionálni kell a folyamatot, például fehér fényt képzelek el és lemosom vele.

Ha semmilyen beavatást nem kapott, és nincs veleszületett energiaadó képessége (nem bioenergia adásról van szó), akkor kérjen rá tisztítást, feltöltést és áldást. Valahogy így: Atya, Fiú, Szentlélek, kérlek benneteket, hogy tisztítsátok meg ezeket a kristályokat.
A végén meg kell köszönni.

Közönséges füstölővel is lehet tisztítani, föléje kell tartani és gyakorlatilag meg kell füstölni. Közben arra gondolj, hogy a füstölő füstje, leviszi róla a káros rezgéseket. Ezen kívül, még nagyon sokféle leírást találtok, a kristályos könyvekben erre.

Ez nem kötelező, ez nélkül is működik.

 

Mindig azt a megoldást válasszuk, amelyik a legegyszerűbb és lehetőségünk van rá.

 

Csakra kristályok és kövek tárolása:

Használat után, fizikailag és mentálisan tisztítsuk meg és egy puha bélésű dobozban tároljuk. Használat előtt mentálisan ismét tisztítsuk meg.

A dobozt ne ott tároljuk, ahol alszunk, mert a rezgéseik túltöltenek és álmatlanságot, vagy esetleg fejfájást okoznak.

Tárolhatja közönséges sóban is, ez tökéletes tisztítást is végez, de időnként cserélni kell a sót.

 

Még egy fontos dolog: ha kicsi gyerek van és hozzáférhet a kristályokhoz, a szájába veheti őket és lenyelheti, ezért biztonságos magasságban tároljuk a kristályokat.


A kristályokat használhatod programozott kristályvíz készítéséhez is:

 

Agykontroll tanfolyamon oktatják a víz programozását.

Lényege, hogy valamilyen célra programozzuk a vizet, majd megisszuk. A víz molekulái eljutnak a szervezetünk összes sejtjébe és kifejtik a programozás hatását.

Régebben ingával mértem a programozás energia szintjét, forrásvízzel és klórozott csapvízzel. A forrásvíz jóval nagyobb eredményt mutatott, mint a klórozott csapvíz, és tovább tartotta az energia szintjét is.

Ezt azért írom, mert a kristályoknál használt víz minősége sem mindegy.

Valahol olvastam, hogy a forrásvíz, a tiszta patakvíz és még az esővíz is élő víz, a klórozott csapvíz viszont már halott víz. Az élő és halott víz molekulájának is más az alakja és az energiája.

Tehát ha így minősítjük a vizet, akkor lehetőleg élő vizet használjunk a kristályos víz készítéséhez.

Ha nincs más, használjunk csapvizet, annak is javítja a minőségét.


Egy pohár tiszta vízbe, vagy kancsóba tegyél bele egy, kettő, vagy akárhány (letisztított) kristályt.

A víz átveszi a kristályok rezgését, el lehet fogyasztani, nagyon jó hatással van a szervezetre.

Legalább egy órát várjál a rezgések átvételére, de egy teljes éjszakát is várhatsz.

 

A kristályos vizet programozhatod is valami pozitív cél érdekében.

A programozást két módon is végezheted:

1./ A letisztított kristályokat programozod, úgy hogy föléjük tartod a kezedet és a szokott módon, fennhangon kéred az égieket, hogy a kristályok olyan rezgéseket adjanak át a víznek, amire éppen szükség van, ezt részletesen el kell mondani (pld. fáj a derekam, azt szeretném, ha gyógyítana, vagy késő éjszakáig fogok dolgozni és ne legyek fáradt, vagy szeretnék leszokni a cigarettáról és ne kívánjam). Közben érezni fogod, a tenyereden, amíg áramlik ennek a programozásnak az energiája, (kicsi melegséget érzékelsz a tenyeredben). Ha készen van, kérhetsz rá áldást is, majd rakd be őket a pohárba és öntsed rá a vizet.

 

2./ A kész kristályos vizet programozod, mielőtt elfogyasztod.

A pohár két oldalához teszed a kezeidet és mintha besugároznád az energiáddal (ezt is megteheted), szintén fennhangon az égieket kéred, hogy ez a kristályos víz gyógyító hatású legyen, erre és erre a betegségre, vagy bármilyen célra hasson, például, az angol dolgozatod írásakor nagyon okos legyél és minden eszedbe jusson, amire szükséged lesz, vagy múljon el a fejfájásod (erre egyébként jobb az agykontrollos három ujj technika).

Nem kötelező programozni, az nélkül is nagyon jó hatásai vannak.


Ha beteg vagy, keresd ki a gyógyításhoz megfelelő kristályokat, és köveket, tisztítsad meg őket és tedd a poharadba.

Egy óra múlva megihatod, garantált hatása lesz. Ezt ismételheted egész nap. A sok folyadék (tiszta víz), tisztítja is a szervezetet.

 

Erősítő és frissítő hatású, ha 7-12 fajta kristályt, illetve követ vegyesen használsz. De az is jó, ha egy darab hegyikristályt használsz. Kísérletezd ki, hogy mire van szükséged.

Ha növényeket locsolsz a lakásban, készíts nekik is kristályos vizet, nagyon szeretik. A kutyák is szeretik.

Ha kristályos vizet készítesz, előtte mindig jól tisztítsad meg a kristályokat és köveket (mosd meg és jól öblítsed le), a kész vizet pedig minél hamarább fogyaszd el, nehogy megposhadjon. A kristályok ezt az időt késleltetik, de ne várjuk ki a végét, mindig frisset készítsél (főleg, ha csapvízből készül).

A poharat takard le, hogy por, vagy apró valamik bele ne hulljanak.