kezdőlap | kristályok | eszközök | kezelések | csakrák | kapcsolatCSAKRÁK:

 

1./ csakrák

 

2./ hét főcsakra

 

3./ csakrák jellemző tulajdonságai

 

4./ csakrák érzékelése és mérése ingával

 

 

képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

A csakrák jellemző tulajdonságai.


 

 

 

 

 

 

 

A csakráknak, jellemző rezgésszámuk, színük, energiájuk (méretük) és forgási irányuk van.

 

1./ Rezgésszámuk:

 

Nagyon magas alaprezgésszámuk van.

 

Az alaprezgésszámra mintha rá lenne modulálva (többszörös impulzus modulációval) a csakránként jellemző, és változó rezgésszámú információ. Az információt tartalmazó spektrumnak, az alsó csakráktól felfelé növekszik a rezgésszáma.

Azért láthatjuk szabad szemmel, a csakrákat, (már aki látja), mert a "hordozott" spektrum harmonikusai interferálódnak, és fényként láthatóak.

A csakrák „hordozott” jellemző rezgései nem egyformák. A gyökér csakrához képest a köldök csakra kb. 1,5-ször, a has csakra kb.2,5-ször, a szív csakra kb. 3-szor, a torok csakra kb. 4-szer, a homlok csakra kb. 24-szer, a korona csakra kb. 240-szer magasabb rezgéssel fogad információkat.
A korona csakra, olyan, mintha, egyszerre kettő, rezgést fogadna. Az egyik a szív csakráéhoz hasonlít, a másik nagyon magas rezgés.

A csakrák, a műszerekkel mérhető fizikai sík helyett, a műszerekkel nem mérhető finomenergia rendszerben működnek. Rezgésük nem szinuszos, jelenleg még nem lehet meghatározni, hogy milyen. Energia szintjük nagyon alacsony.
Közönséges ingával kimutatható.

Rezgésük összetett, nem egyszerű rezgés, olyan mintha kétszeresen modulálva lenne más hullámokkal, amik tartalmazzák az információkat. Ezek az információk jutnak a testünk különböző pontjaiba, a belső elválasztású mirigyrendszer és az idegek segítségével.

Olyannak képzeljük el, mint a rádióadást. Egy nagyon magas rádiófrekvenciát modulálnak hangfrekvenciás jelekkel, és a vevő le tudja választani a vivőfrekvenciáról a hangokat.

Vagy egy rádióadó széles spektrumú digitális jeleket sugároz a vevők felé, azok kiválasztják a nekik megfelelő sávot.

Hogy ezt mi állítja elő, a föld, vagy más, nem tudjuk, de a vevőknek (csakráknak) szükségük van rá.

Több elmélet van:

-  A csakrák a föld kristályszerkezetének finomrezgését érzékelik, arra rezonálnak és abból, nagymennyiségű energiát vonnak ki. Az alapjelen érzékelt spektrumok nem kívülről jönnek, hanem a csakrák sugározzák ki, a működésük során. Tehát a csakrák adnak és fogadnak jeleket.

-  Egy másik elmélet ugyanez, de ennél a föld rezgése helyett a világűr finomrezgését használja.

-  A csakrák nem vesznek fel semmilyen információt, csupán a mindenhol jelen lévő finomenergiából pótolják az elhasznált energiájukat. Csakránként más rezonancia frekvencián kapcsolódnak hozzá.

 -  A csakrák önmagukban rezegnek, saját információjukat használják fel a működésük során.

Gondolom, több elmélet együttes használata fedi az igazságot.

 

A csakrákat fény, szín és hang energián kívül mentális energiával és egyéb „isteni” energiákkal is befolyásolni tudjuk.

A korona csakrának négydimenziós kapcsolata is van, de az idő jeleit, csak kevés ember képes fogni, (múlt- jelen-jövő). Kapcsolatban van az isteni szintekkel, a kollektív tudattal, vagy kinek mi tetszik.

Beavatásokkal és sok-sok meditációval lényegesen meg tudjuk emelni alap rezgésszámunkat. Ezzel egyre magasabb dimenziókhoz tudunk kapcsolódni. Erre nagyon jók a beavatások (pld. reiki, stb.) vagy az agykontroll tanfolyam (ami szintén beavatás), és ezekhez kapcsolódó, sok meditáció.

Egyes tanítások szerint, az alacsony rezgésszámú emberek mentálisan visszamaradottak, önzőek, agresszívek, barbárok, stb. Az emberiség alap rezgésszáma lassan, de folyamatosan növekszik.

 

 

2./ A csakrák színe.

 

Más-más színük van, és nem lehet egyértelmű színt megállapítani, inkább jellemző a keverék szín.

 

A gyökér csakra, főleg vörös, kicsit feketés, kicsit sárgás színű.

A hasi csakra kicsit vörös, több benne a narancssárga, kicsi zölddel.

A köldök csakra, a sárga és a vörös keveréke.

A szív csakra, főleg zöld (vagy rózsaszín), kicsit sárga, kicsit vörös, kicsit barna keveréke.

A torok csakra, sötétebb és világosabb kék, és kicsi sárga keveréke.

A homlok csakra, kicsit indigókék, kicsit rózsaszín, vagy sárgás, és ezek sötétebb és világosabb változatának keveréke.

Korona csakra színe halvány kék, (esetleg ibolya kék) ezüst, esetleg arany keveréke, középen aranysárga. A közepe alacsonyabb rezgésszámon rezeg.

Természetesen ezek a színek folyamatosan változnak, energia szintünk, a kedvünk változása, meditációk, mentális táv gyógyítások, stb. esetén. Ezek hatására változik az auránk színe is.

A tisztánlátók nem tudják pontosan elmondani a látott színeket, „természetfeletti” színeknek jellemzik őket. A csakrák színe összetett, mintás, és nem egyszínű.

 

 

3./ A csakrák mérete.

 

A mindenkori aktivitásnak megfelelően változik. Ha mérete, azaz energiája, hosszútávon nagyon lecsökken, vagy megnő, akkor ez betegséghez vezet. Ha valamivel lezárjuk a csakrákat, (pld. adott típusú festékkel), meghalunk.

Az éteri testen látható méretük 3-8 cm, jó az 5 cm. Kör alakú bemélyedésként látszódnak, színeiket csak szemből lehet látni.

Az alacsonyabb rezgésű csakráknál, az aurát oldalról nézve, látható egy sötétebb tölcsérszerű sáv, de csak nagyon halványan. Konkrétan akkor, ha látjuk a fehér ködszerű aurát, de csak 10-15 cm vastagságban, és ebben látható, kicsit sötétebb sávként a csakra. Ha már a teljes aurát látjuk, akkor ennek energiája eltakarja, ezért ilyenkor oldalról nem látható.

Érdekesség: ha egy beszűkült csakra felett, jó hangosat csettintünk, a hang energiája általában megjavítja a csakra működését.

A csakra méretét ingával tudjuk meghatározni a legkönnyebben.

 

4/. Forgási irányuk.

 

Alapvetően stabil, (de egyes tanítások szerint, az egyenlőtlenségek korrigálása miatt, rövid időre megváltozhat).

Energiatestünk figyeli a saját működését, és ha szükséges, utána szabályoz.

Mentális, biológiai, vagy környezeti hatásokra, a csakrák energia áramlása beszűkülhet vagy egyenlőtlenség léphet fel közöttük. Hosszú távon ez betegséghez vezet.

Ha a csakrák kiegyensúlyozottak, akkor forgási irányuk, az egymást követő csakráknál, ellenkező irányú.

A női és a férfi energiatest azonos csakrái, ellenkező irányban forognak. Pld. nőknél alapvetően, homlok csakra jobbra, torok csakra balra, szív csakra jobbra, hasi csakra balra, köldök csakra jobbra, gyökér csakra balra forog. Férfiaknál alapvetően, homlok csakra balra, torok csakra jobbra, szív csakra balra, hasi csakra jobbra, köldök csakra balra, gyökér csakra jobbra forog.

A csakrák általában felveszik az energiát és az információt, de leadni is képesek.

A csakrák forgási irányát ingával tudjuk meghatározni a legkönnyebben.

 

A csakrák forgási sebességét nehéz meghatározni, de elég magas ahhoz, hogy a kezelések során ezt figyelembe kellene vennünk.

Véleményem szerint mindegy, hogy milyen mozgást végzünk a kristályeszközzel, mert a csakrák forgási sebessége jóval nagyobb, nincs jelentősége. Ha oda-vissza, egyirányú mozgást végzünk a kristályeszközzel, az is jó.

A jobbra mozgást több gyógyító technika energia bevitelre használja (a balra mozgást pedig energia elvonásra).

 

 

A hét darab fő csakrán kívül, számtalan kisméretű csakra (energia pont) található a testünkön.

 

Például, a tenyerünkön mérhető egy elég nagy csakra, az ujjaink végén, mindegyiken egy-egy kis méretű csakra.

 

Az ujjak végén lévő kis csakrák forgásirányát is meg tudjuk mérni ingával. Forgásirányuk, a mellette lévő ujjhoz képest ellenkező irányú. Tehát az egyik jobbra forog, a másik balra, a harmadik jobbra, a negyedik balra, és az ötödik jobbra.

 

A férfiak és nők azonos tenyerén lévő csakrák forgási iránya ellentétes.