kezdőlap | kristályok | eszközök | kezelések | csakrák | kapcsolatKRISTÁLYOK:

 

1./ kristály eszközökben alkalmazott kristályok

 

2./ kristály eszközök tisztítása, feltöltése és programozása

 

3./ energia mérése ingával

 

4./ kísérletek kristály esközzel és kristályokkal

 

5./ kristály ékszerek hatása

 

 

 

Képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kristály eszözökben alkalmazott kristályok.


 

 

 

 

 

 

 

Azokat a szabályos atomszerkezetű ásványokat nevezzük kristálynak, amelynek az atomszerkezete kristályrácsot alkot.

Hat rácsforma van: izometrikus, tetragonális, trigonális (vagy hexagonális), ortorombikus, monoklinikus és triklinikus.

Ezek közül a trigonális rácsformájú, nemes kvarckristályokat használjuk általában a kristályeszközökben. Ilyen, a hegyikristály , ametiszt , füstkvarc , citrin , és a rózsakvarc.

 

Nagyon kis mennyiségű idegen anyagok megléte miatt, páratlan színgazdagság és belső alakzatok jellemzik a kristályokat.

Ha szennyező anyagoktól mentes, akkor színtelen, átlátszó, de ez nagyon ritka. A kristályokban lévő zárványok, elszíneződések, belső alakzatok (felhők, ködösödések, vonalak) semmivel nem csökkentik a felhasználási lehetőségeiket.

 

A csiszolt kristályok szépek, esztétikusak és általában jobbak, mint a természetes állapotúak. Az átalakítás során alkalmazott vágások és csiszolások megnövelhetik a kristály energiatároló képességét, pld. Vogel pálca.

 

A kristályok lehetnek nyers kristályok, vagy csiszolt kristályok, egy csúcsosak és két csúcsosak. Beszerzésük sajnos nem egyszerű, és drágák is. Ezoterikus boltokban és az interneten is vásárolhatunk, ha olyan szerencsénk van, hogy találunk a céljainknak megfelelőt.

Ennek, a kristályeszköz felépítésében és használatában van jelentősége.

A kétcsúcsos kristály, egyik csúcsa, a réz tartóba van behelyezve és abban az irányba is nagy erővel sugároz. Ha a tartó vége nyitott, nagyon irányított sugárzás jön ki belőle.

Ha a tartó vége zárt, akkor a kristály sugárzása visszaverődik és erősíti a fej hatását. Jó, ha a tartó rézcső hossza és vastagsága olyan, hogy üregrezonátorként segíti a kristály visszavert rezgését. A tartószerkezet egy réz cső, amit vízvezetékszerelők használnak.

A kristályok fajtajellemző sugárzása állandó. A csúcsoknál háromszor erősseb a sugárzás (kristály energia), mint az oldalainál. Jellemző, a csúcsából kiáramló sugárzás forgási iránya is, jobbra forgó, vagy balra forgó. A kristály egyik vége jobbra forgást, a másik vége balra forgást mutat. Ingával mérhető az erőssége és a forgási iránya is.

Tridentnél, a három kristálysugárzás forgási irányának egyirányúnak kell lennie.

A csiszolt gömb formáknak is van belső csúcspontjuk, alsó és felső, ott a legerősebbek. Nem sugároznak minden irányban egyformán.

A kristályok energiája, része a föld finomenergia rendszerének, azaz minden földi élőlény energia rendszerének is. Ezért tudjuk mentálisan befolyásolni és irányítani a kristály energiáját (tisztítani, feltölteni, áthelyezni, programozni), és ezért tudunk másokra hatni, ezek alkalmazásával (energetizálás, stressz oldás, meditáció, stb.).

Rezgési frekvenciájuk nagyon magas, és olyan energiákat hordoznak, ami kijavítja vagy erősíti testünk rezgéseit, ezáltal segíti a gyógyulásunkat.

 

Fontos: kristály eszközzel nem gyógyítunk, hanem segítjük a test gyógyulását, ez nem helyettesítheti az orvosi ellátást. Különösen fontos, hogy gyermeken ne kísérletezz!

 

Kristály eszközökben alkalmazott kristályok fajtajellemzői:

Hegyikristály: átlátszó, vízszínű, szennyeződések ezt változtatják. Hatással van a belekre, emésztésre, mirigyekre, nyirokrendszerre, szemekre, szívre, tüdőre, vérkeringésre, vérsejtekre, idegrendszerre, vitalitásra. Alkalmazható ezek gyógyításának segítésére és nyugtatásra, kiegyensúlyozottságra, mentális védelemre, és hisztéria ellen. Tudomásom szerint nagyon erős, kemény sugárzása van, ezért érdemes más ásványokkal lágyítani az erejét. Ilyenkor, a másik ásvány hatásai is érvényesülnek.

Ametiszt: ibolya színű, szennyeződések ezt változtatják. Hatással van az agyra, mirigyekre, anyagcserére, idegrendszerre, légcsőre, mandulákra, szemekre, termékenységre és vitalitásra. Alkalmazható ezek gyógyításának segítésére, és általános erősítésre, cukorbajnál, epilepsziánál, fejfájásnál, görcsök oldásánál, gyomorfekélynél, színvakságnál, tarkómerevségnél, vércukor szinten tartásánál, álmatlanságnál, rémálmok ellen, emlékezőképesség segítésére, hangulat ingadozásnál, nyugtatásra, és mentális erősítésre.

Füstkvarc: barnás színű, a sötéttől a feketéig változhat, hegyikristályból alakult ki radioaktív sugárzás miatt. Hatással van a vérnyomásra, hasnyálmirigyre, herékre, idegrendszerre, vesékre, nemi szervekre, szívre, szövetekre és lelki zavarokra. Alkalmazható ezek gyógyításának segítésére, és alacsony vérnyomásnál, fogyásnál, kábultságnál, szexuális zavaroknál, termékenység segítésére, depressziónál, lelki ösztönzésre, elfogadásra.

Rózsakvarc: rózsaszínű, színezetét a mangántartalma adja. Hatással van a májra, herékre, petefészekre, idegrendszerre, tüdőre, vastagbélre, érrendszerre és vesékre. Alkalmazható ezek gyógyításának segítésére, és általános erősítésre, leukémiára, megfázásra, szexuális zavarokra, termékenység javítására, alacsony vérnyomásnál, szorongás, félelmek és hangulatingadozás ellen, segíti a művészeti hajlamot.


Ha ezeket a kristályokat, vagy más ásványokat kézben fogjuk, testre helyezzük, vagy zsebben hordjuk, stb., a fajtára jellemző sugárzását kapjuk, egy alapszintű erősséggel. Ezzel is jó eredményt érhetünk el.

Ha erőrudat készítünk belőle, háromszorozzuk, vagy négyszerezzük az energiáját, ha feltöltjük plusz energiával és egy meghatározott célra használjuk, akkor sokkal erősebb és hatásosabb lesz. Sőt, az eredeti hatásán kívül másra is programozhatjuk.


A hét főcsakra kristályai


1./ Gyökér csakrához rendelt kristályok és kövek: vörös jáspis, turmalin, hematit, obszidián, achát, fekete füstkvarc, rubin, és gránát.

Alapszíne a vörös és árnyalatai, fekete és árnyalatai, más színnel keverékszínként is.

Ezek a kristályok használhatóak a térd és talp csakrákhoz is.


2./ Hasi csakrához rendelt kristályok és kövek: karneol, tűzopál.

Alapszíne narancs és árnyalatai, más színnel keverékszínként is.


3./ Köldök csakrához rendelt kristályok és kövek: tigrisszem, citrin, arany kalcit, pirit.

Alapszíne a sárga, és árnyalatai, más színnel keverékszínként is. Ezek a kristályok használhatóak a kéz csakrákhoz is.


4./ Szív csakrához rendelt kristályok és kövek: rózsakvarc, heliotrop, rodokrozit, aventurin, mangánkova, mohaachát, rózsaszín kalcit.

Alapszíne a zöld és árnyalatai, rózsaszín és árnyalatai, más színnel keverékszínként is.


5./ Torok csakrához rendelt kristályok és kövek: szodalit, akvarin, lápisz lazuli, türkiz, angelit (angyalkő).

Alapszíne: kék és árnyalatai, más színnel keverékszínként is.


6./ Homlok csakrához rendelt kristályok és kövek: ametiszt, sólyomszem, lápisz lazuli, azurit, charoit, kianit.

Alapszíne: indigókék és árnyalatai, más színnel keverékszínként is.


7./ Korona csakrához rendelt kristályok és kövek: tiszta hegyikristály, tibeti hegyikristály, herkimer hegyikristály, gyémánt, arany.

Alapszíne, ibolyakék, ezüst, arany, víztiszta átlátszó, más színnel keverékszínként is.


A hegyikristály jó az összes csakrához, ha nincs más (mesterkristály). A színűk és rezgésük szerint, más kristályok és kövek is használhatóak a csakrákhoz, a felsorolás nem teljes.

Nem baj, ha a kristály, vagy kő színe nem olyan színű, (vagy kevert színű) mint a csakra színe.

A kristályok természetes rezgései nagyon jó hatással vannak az emberi testre (állatra, növényre is). Legtöbb esetben, rendbe hozza, kiegyenlíti, kijavítja, a csakrák hibás rezgését. Arra kell vigyázni, hogy tudatlanságunk miatt ezekkel ne ártsunk, hanem segítsünk magunkon.

Figyeljünk arra, hogy a kristályok mindent letárolnak, jó és rossz rezgéseket egyaránt, ezért használat előtt MINDEN ESETBEN tisztítsuk meg őket.


Hogyan viszonyuljunk a kristályokhoz:

Javaslom, hogy a kristályeszközökben lévő kristályokat úgy kezeljük, mintha kristálylények lennének.

Egyfajta kapuként működnek, amelyen keresztül meghallgatnak bennünket és segítséget adnak nekünk.

Ha beszélünk hozzájuk, megértik, ha ők beszélnek hozzánk azt sajnos nem értjük. Ha gyógyítással kapcsolatban kérünk tőlük valamit, azt teljesítik.

Viselkedjünk velük tisztelettel, nem tudhatjuk, hogy nincs-e bennük valami nagyon öreg szellem.

Az erejükkel óvatosan bánjunk, bár a tanítások szerint, a kezelések során nem tudunk túltöltést végezni.