kezdőlap | kristályok | eszközök | kezelések | csakrák | kapcsolatKRISTÁLY ESZKÖZÖK:

 

1./ kristály pálca

 

2./ kristály erőrúd

 

3./ kristály trident

 

4./ kristály kereszt

 

5./ kristály pente

 

6./ kristály skorpió


7./ boszi pálca


8./ csakra kristályok
film:

pente bemutatása:
Képek:


 


 


 


 

Kristály pente.

 

 

 

 

 

 

 

A kristály pente, egy ötágú erőrúd, melynek kristályai egy irányba néznek.


Két változatban készíthető:

 

a./ soros pente


b./ kocka pente


Öt darab kristály van beépítve. Bármilyen típusú kristályt belerakhatunk.

A kristály pente minimálisan háromszor erősebb, mint az alapkristályai voltak.

A kristályok egy vörösrézből készült tartószerkezetben vannak behelyezve.

A réz alkatrészeket, vízvezeték szerelvény boltokban lehet megvásárolni. Az alkatrészeket forrasztással kell egymásba rögzíteni.

Nem egyszerű az összerakása és a forrasztása, figyelni kell a párhuzamosságra, derékszögre, stb.


A kristályokat pillanatragasztóval kell rögzíteni a megfelelően előkészített tartószerkezetbe. A pentét a ragasztásnál, vagy a cső teljes hosszában bőrrel (textillel, stb.) kell bevonni.

A kristályok súlya, egyenként 10-50 gramm lehet, ettől nagyobbat nem használnak.

A kristályok lehetnek szabályos alakzatra csiszoltak, egy, vagy két szabályos csúccsal, vagy szabálytalan alakú, nyers kristályok.A speciális alakra csiszolt kristályok lehetnek nagyon erősek is, pld. Vogel pálca. A Vogel technológiával készült 10 grammos kristálynak akkora energiája van, mint egy 40 grammos nyers kristálynak. Sajnos egyre drágábban és ritkábban lehet hozzájutni.

A pente teljes hossza, a kristályokkal együtt, 25-40 cm között változhat. Ennek megfelelően a réz alkatrészek méretei is arányosan változnak. Ingás méréssel bemérhetünk egy ideális hosszúságot, a kristályt figyelembe véve, de hagyatkozhatunk a saját intuíciónkra is. Nincs előírt méret, arányos legyen és kulturáltan nézzen ki.

A tartócső és egyéb alkatrészek vastagsága 15-25 mm lehet.

A tartószerkezet ötvillás végébe tesszük az öt darab kristályt. A kristályok hasonló méretűek, alakúak és erősségűek legyenek.

A kristályok energiájának forgási iránya azonos legyen, különben nagyon gyengítik egymást. Nagyon fontos, hogy ingával ellenőrizzük, a beépítés előtt és a beépítés után is.

A kristályok körbe forgatásával meg kell mérni, hol a legerősebb a pente energiája, és ebben a helyzetben kell rögzíteni őket. Tehát a második kristály behelyezésekor, azt körbe kell forgatni, és amelyik helyzetében a legnagyobb a kristályerő, ott kell rögzíteni. Ugyanezt meg kell csinálni a harmadik, negyedik és ötödik kristállyal is. Sokat erősít a pentén (és gyengíthet is, ha ezt nem tesszük meg). Olvasd el a "mérés" oldal erre vonatkozó részeit.

A pente másik (egycsöves) vége zárt legyen. A zárást, réz sapka ráragasztásával, végezzük.

Ha zárt a cső vége, akkor a kristály sugárzása visszaverődik, és ha jól méreteztük a cső hosszát, akkor hozzáadódik a kristályok energiájához, és a trident erősebb lesz.


A csövet feltölthetjük kristály darabokkal is. Az egyenes csőszakaszba a kristály darabokat a kristályok forgási irányának megfelelően rakjuk be. Vékony és hosszúkás darabokat rakjunk bele.


Tehetünk kristályt a cső másik (egycsöves) végébe is.

Ebben az esetben itt is figyelnünk kell a kristályenergia forgásának irányára, aminek meg kell egyeznie az öt alapkristályéval. Ingával ellenőrizzük.

Ezen kívül a kristály körbe forgatásával meg kell mérni, hol a legerősebb a pente energiája és ebben a helyzetben kell rögzíteni. Ha nem így teszünk, csökkenhet a pente energiája, ha megkeressük a legerősebb helyzetet, akkor növekszik.


A pentével jól lehet kezeléseket végezni, mert a csúcsoknál soros penténél söprű, (lapát) alakban, kocka penténél négyszög (pamacs) alakban megy ki az energia, viszonylag nagy felületen. Nem koncentrált, viszont elég erős a teljes felületen.
Alapvetően kristályenergia kezelésekhez használható. Nagyon hatásos eszköz.

Nagy kristályerőt ad, könnyen programozható és könnyen feltölthető bármilyen energiával, de ez nélkül is jól használható.

Ha energiafeltöltésre, csakra harmonizálásra, negatív energiák letörlésére, stb. használjuk, a test felett mozgassuk. A kristály energiája behatol a kezelt személy testébe és ott pozitív változásokat hoz létre, az energia rendszerében.

 

Vannak tanfolyamok, ahol megtanítják a kristály energiájának áttranszformálását, átküldését a kezelt személybe, energia feltöltés, gyógyítás, stb. céljából. Itt a kezelt személy akár 5 méter távolságban is lehet. Ehhez is használhatjuk.


Programozva használhatjuk meditációk segítésére is.


A kristályokra nagyon kell vigyázni, könnyen törnek. Ha letörik a csúcsa, le kell csiszolni egy finom csiszolóvászonnal, ha kitörik a kristály a helyéről, vissza kell ragasztani pillanatragasztóval (ugyanabban a helyzetben).


Célszerű, egy saját gyártmányú tartót készíteni fadobozból, papírdobozból, vagy egyszerű vászonból.
A/ Soros pente kialakítása: (KATT IDE!).


B/ Kocka pente kialakítása: (KATT IDE!).