kezdőlap | kristályok | eszközök | kezelések | csakrák | kapcsolatKRISTÁLYOK:

 

1./ kristály eszközökben alkalmazott kristályok

 

2./ kristály eszközök tisztítása, feltöltése és programozása

 

3./ energia mérése ingával

 

4./ kísérletek kristály esközzel és kristályokkal

 

5./ kristály ékszerek hatása

 

Képek:

 

 

 

 

 

  


 

Kristály eszközök tisztítása,

feltöltése és programozása.


 

 

 

 

 

 


 

A kristály eszközök kristályait és egyéb részeit időnként tisztítani kell, a rákerült fizikai szennyeződésektől és káros, vagy ellenőrizetlen rezgésektől.

 

Fizikai tisztítása legegyszerűbben langyos (esetleg mosószeres) vízzel történik, ahol használhatunk bő vizet, vagy ha ez tönkretenné a tartószerkezetet, vagy annak burkolatát, akkor nagyon kevés vizet, vagy nedves ruhát. Ha nagyon makacs szennyeződés került rá, akkor használhatunk tiszta szeszt, vagy hasonlót.

Lényeges, hogy a végén tiszta vízzel jól öblítsük le, és tiszta ruhával töröljük szárazra. A tiszta felület nem foltos, ragyog rajta a fény.

A fizikai tisztításra nagyon ritkán kerül sor, ha a kristályt, vagy kristályeszközt megbecsüljük, vigyázunk rá. 

Amikor nem használjuk, puha bélésű, de kívülről erős tartóban tároljuk. Ez megvédi a portól, párától és nem utolsósorban a fizikai roncsolódástól.

 

Keményebb tárgyakkal ütközve, a kristályok könnyen sérülnek, eltörnek, megrepednek, vagy apró szilánkok törhetnek le belőle. Ettől még használhatóak maradnak, de nem lesznek esztétikusak, és ahányszor rájuk nézünk, mindig bosszankodni fogunk, vagy magunkra, vagy arra, aki ezt okozta. Ilyenkor finom csiszolóvászonnal csiszoljuk le a sérült részt, utána polírozzuk.

 

Sokan mondják, hogy telihold előtti éjszakán ki kell tenni a holdfényre, hogy ott feltöltődjön a hold rezgéseivel. Tény, hogy egy-két óra holdfényfürdő után a kristály energiaszintje 3-5 százalékot emelkedik. Akinek lehetősége van rá, használja ezt a lehetőséget is. Hatásosabb, ha az elején fennhangon kérjük, hogy a hold az ezüstös fényével, tisztítsa meg a kristályunkat (pld. tridentünket) a káros rezgésektől és töltse fel pozitív, energiával. A végén köszönjük meg, hogy ezt megtette. 

 

Tisztíthatjuk a kristályt magasabb rezgésű energiákkal. Egyik ilyen a reiki energia, (univerzumból lehívható pozitív energia), de aki kapott valamilyen beavatást használja annak a lehívható energiáját. 

Például, ha reikivel tisztítjuk, tartsuk a kristályt, vagy kristályeszközt a bal kezünkben, a jobb kezünket tartsuk föléje. (balkezesek fordítva.) Kérjük, hogy reiki energiával tisztíthassuk meg a káros rezgésektől, majd azt, hogy feltölthessük reiki energiával. Közben vizionáljuk ezt a folyamatot. Rávetíthetünk erősítő szimbólumokat is.

 

Az agykontroll is egy beavatást ad, bár ezt a kérdést soha senki nem feszegeti. Ennek segítségével is lehet tisztítani és feltölteni, csak kérni kell az égiek segítségét és vizionálni kell a folyamatot.

 

Ha semmilyen beavatást nem kapott, és nincs veleszületett energiaadó képessége (nem bioenergia adásról van szó), akkor bal kezével fogja meg (bal kezesek fordítva) a kristályeszköz tartóját, a jobb kezét tegye a bal mellé, mintha imádkozna, és kérjen rá tisztítást, feltöltést és áldást. Valahogy így: Atya, Fiú, Szentlélek, kérlek benneteket, hogy tisztítsátok meg ezt a kristályt (pld. tridentet), töltsétek fel energiával és áldjátok meg. A végén meg kell köszönni. Ennek a folyamatnak is mérhető eredménye van.

 

Én először reiki energiával megtisztítom, majd feltöltöm a tridentemet, vagy a kristályerőrudat. Utána kérem az égieket, hogy töltsék fel krisztusi energiával és áldják meg. Azt is elmondom, hogy kinél, milyen célra akarom felhasználni (fájdalom csökkentésre, a gyógyítás elősegítésére, csakratisztításra, harmonizálásra, energiafeltöltésre, nyugtatásra, lelki betegségre, negatív energiák törlésére, meditáció elősegítésére, stb.). 

 

Ez már programozás. Tehát energia feltöltéskor fennhangon, el kell mondani, milyen célból kérjük, vagy végezzük, az energia feltöltést.

A kristályok mentális energiával jól programozhatóak, még jobb, ha ehhez segítségül hívjuk az égieket.

 

Bármilyen típusú kristályt programozhatunk, bármilyen pozitív célra, itt már lényegtelen, hogy melyik, mire jó alaphelyzetben. Például a rózsakvarc nem kimondottan hatásos a belekre és az emésztésre, (erre inkább a hegyikristály jó), de ebből a célból programozva tökéletesen működik ennél is.

 

Ha ingával mérjük a kristály energiaszintjét, egy átlagos szintet mérünk feltöltés nélkül. Ez a kristály jellemző alap energiaszintje.

Feltöltés után, ez a szint megemelkedik.

 

A mentális tisztítást, energiafeltöltést és programozást lehetőleg a használat előtt kell elvégezni. Ezt követően a kristály ne érintsük, ne fogjuk meg.

 

A legjobb megoldás, ha olyan kristály eszközt használunk, aminek van tartó része, fogantyúja és nem érünk a kristályhoz. Ilyen eszköz a kristálypálca, a kristály erőrúd, a kristály trident, a kristály kereszt, a kristály pente, a kristály skorpió, és a varázspálca is.